Skip to main content

Waves of Blue


Dyk ned i vores case, hvor vi har arbejdet med Waves of Blue sammen med Ruby&Red og Anders Hviid
Waves of Blue
10. maj 2023
Bog

Royal Copenhagen havde med Kreativ Direktør Niels Bastrup ved roret et ønske om at bringe historien om deres ikoniske logo med De Tre Bølger” til live i en bog.

For at indkapsle essensens af deres eget brand og opsøge den stolte virksomheds ophav, tog Royal Copenhagen bogstavelig talt på en rejse ud til de tre havbælter fra logoet, Lillebælt, Storebælt og Øresund. I 365 dage indkapslede en fotograf de 3 danske vandlinjer og den danske kystlinje, set fra land.

Bogens tilstedekomst blev en grafisk øvelse i at skabe en visuel beretning, der både var personlig og levende. I fotografi- og designprocessen blev der brugt samme nøjsomhed og sans for detaljer og håndværk, som når porcelæn sirligt håndmales. Dette skete i idéen om to bøger i én, udviklingen af små grafiske detaljer, som læseren kan gå på opdagelse i og ikke mindst i valget af materialer, der understøtter storheden og historien bag De Tre Bølger.

Jesper Damgaard Petersen fortæller:

”Det var en fed proces at arbejde med Niels, Ruby&Red og Anders om bogens tilblivelse. Jeg føler mig beæret og heldig over at få lov til at give denne historie liv i form af den smukkeste bog. Arbejdet med at vælge og rådgive i materialevalg, konvertering af de smukke billeder og sikre at de mange detaljer og fine elementer fremstår detaljeret og smukt… -præcist som der nænsomt og detaljeret er kælet for porcelænet, billederne og designet af bogen.”

Bogen vandt Guld til Creative Circle Award 2022 og det kom faktisk ikke som nogen overraskelse for mig… Det er helt igennem et mesterværk på alle måder.
Se evt. en lille film her, og bogen har sin egen hjemmesideside her


Opgaven bestod af:

Titel: Waves of blue
Type: Garnhæftet helbinds bog med flad tyk ryg.
Bind: Naturlinen tekstil på 3 mm cardboard med detaljeret søkort i sølvfoliepræg + titel i mat blå foliepræg.
Format: 250 mm x 340 mm.
Foto del 1: 112 sider på 170 Gr. Arctic Volume white
Fortælling del 2: 28 sider på 120 Gr. Munken Pure Rough
Vendesider: 4 siders kalke med UV tryk.
For- og eftersats: Sirio Color Dark Blue 115 Gr.
Kapitælbånd: Udvalgt Blå og hvid farvet.
Læsebånd: Bordeauxfarvet som en smuk kontras.
Jesper Damgaard Petersen har løst opgaven
Jesper Damgaard Petersen
Grafisk Rådgiver
Telefon: 23232352

Bliv inspireret af vores mange cases

Hos CS Grafisk er der plads til forskellighed. Derfor spænder vores referencer også fra den ene yderlighed til den anden – for vi kan tilbyde lidt af hvert. Og vi tager alle kunder lige alvorligt, for selv en lille tryksag kan have stor betydning.